Aannemer prijzen

Je bent gewaarschuwd voor bedrijven die vaste prijzen op hun website hebben staan, omdat dit misleidend kan werken. Namelijk zijn bouwproject per situatie te calculeren aan de hand van het werk dat verricht dient te worden. Denk daarbij aan weersomstandigheden of een grond die niet stabiel genoeg is om een fundering te plaatsen. Ook weet je vaak niet vooraf welke materialen gebruikt moeten worden en hoeveel tijd er in het project gaat zitten. Een uurloon is daarom veel realistischer.

Uurloon van een aannemer

Bij kleine klussen is het handiger om per uur de klus uit te besteden. De gemiddelde prijs van een aannemer ligt tussen de €27,50 en €50,00. Bij grotere klussen is het vaak handig om een totaal bedrag af te spreken. Daarbij wordt de omvang van het bouwproject inclusief materiaal en arbeidskosten verwerkt. Dit wordt dan ruim genomen om achteraf niet voor een verrassing te staan.

Verbouwingskosten per m3

Het is lastig te zeggen wat een aanbouw, een dakkapel of een draagmuren zou moeten kosten. Dat is geheel afhankelijk van diverse factoren, zoals het bedrijf die je kiest, het materiaalgebruik en de aantal arbeidsuren die erin gaan. Om je toch een indicatie te geven wat verbouwen ongeveer kan kosten, kunnen we spreken over circa €350 per kubieke meter bij een normale bouw. Dit is een indicatieprijs inclusief materiaal- en arbeidskosten. Het kan natuurlijk hoger liggen bij ingewikkelde klussen.