Kunststof kozijnen

Als je twijfelt over het kopen van een kunststof raamkozijn dan is het goed om de volgende kunststof raamkozijn voordelen te lezen. Hierdoor zal je twijfel minder sterk worden en wordt het gemakkelijker voor je om voor kunststof raamkozijnen te kiezen in je woning. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Voordeel 1: de prijs

Als je de prijzen van een kunststof raamkozijn vergelijkt met de prijzen van een houten raamkozijnen of een aluminium raamkozijn dan zal je zien dat het kunststof raamkozijn het goedkoopste is. Daarnaast is het ook zo dat het kunststof raamkozijn onderhoudsarm is. Hiermee bedoelen we dat je het niet hoeft te schilderen of dat je andere kosten moet maken om te zorgen dat het kunststof raamkozijn goed blijft.

Voordeel 2: duurzaam

Een kunststof raamkozijn is ook duurzaam. Je zal veel langer kunnen genieten van een kunststof raamkozijn zonder dat je het hoeft te vervangen. Als je daarom de kosten gaat omrekenen per jaar dan zullen de kosten veel lager zijn. Het is slim om hier naar te kijken. Het laten plaatsen van de kunststof raamkozijnen is vaak bijna net zo duur als de kunststof raamkozijnen zelf.

Voordeel 3: volop keuze

Er zijn vele kleuren waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er volop motieven en reliëf patronen waar je voor kunt kiezen. Het is zelfs mogelijk om een kunststof raamkozijn te krijgen met een houtnerf erop. Hierdoor lijkt het alsof je een houten raamkozijn hebt terwijl het eigenlijk een kunststof raamkozijn is.

Garantieregeling

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Na de eerste plaatsingen, ruim 40 jaar geleden, heeft een kwart van alle woningen in Nederland inmiddels kunststof kozijnen. Niet meer dan logisch, als u bedenkt dat de techniek en het uiterlijk van kunststof kozijnen elk jaar weer verbetert.

Desondanks is de garantieregeling met betrekking tot kunststof kozijnen voor sommige mensen nog steeds erg onduidelijk. Veel mensen vragen zich af wat de garantieregeling precies inhoudt. Daarom zult u hier meer duidelijkheid vinden wat betreft de garantieregeling van kunststof kozijnen.

Brancheverenigingen

Probeer altijd een kunststof kozijn aan te schaffen bij een bedrijf dat is aangesloten bij de Vereniging Kunststof Gevelelementen industrie (VKG) of een andere (Belgische) vereniging. Het VKG is de branche vereniging voor bedrijven die kunststof ramen en deuren produceren en leveren in Nederland en onder meer in België. De bedrijven die zijn aangesloten bij deze vereniging voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwaliteitseisen die door het VKG gesteld zijn en worden hierop regelmatig gecontroleerd.

Onder VKG wordt 10 jaar garantie vertrekt op de vervorming en verkleuring van de kunststof profielen in kozijnen. De bedrijven die bij de VKG zijn aangesloten zijn altijd transparant en duidelijk: 10 jaar garantie op de kunststof kozijnen inclusief 10 jaar garantie op het meegeleverde raamwerk. Eventueel kunt u nog hang- en sluitwerk aanschaffen bij het betreffende bedrijf, om de veiligheid te garanderen. Stelt u zich voor dat u zelf een kunststof kozijn installeert en hier binnen 10 jaar problemen mee ondervindt. Dit zou natuurlijk dramatisch zijn, want u heeft geen fabrieksgarantie en zult dus zelf de nodige reparaties of misschien zelfs een vervangend kunststof kozijn moeten regelen. Dit is niet alleen heel erg vermoeiend, maar het kost ook enorm veel geld. Schakel daarom altijd de hulp in van een vakman, zodat u gegarandeerd kwaliteit en duurzaamheid in huis haalt! (Bron: VKGKozijn)

Kozijnen vervangen

Bij het vervangen van kunststof kozijnen is het belangrijk om goed op te letten, u kunt de kozijnen niet zomaar zelf demonteren of plaatsen. Omdat dit echt vakwerk is, is het aan te raden om hiervoor een specialist in te schakelen. Niet alleen moeten de oude kozijnen verwijderd worden, ook moeten de juiste afmetingen zorgvuldig worden opgemeten en moeten de nieuwe kozijnen op een specifieke manier geplaatst worden, dit is dan ook zeker niet eenvoudig. Wij raden u daarom ten zeerste af om dit volledig op eigen houtje te doen. Schakel een vakman in. Dit zijn mensen die ervoor geleerd hebben en ervoor opgeleid zijn om uw kozijn op de perfecte manier te monteren. Deze specialisten bieden u ook garantie, zodat u zeker weet dat u in een later stadium geen onnodige kosten zal hebben. Het is dan ook een investering die zeker zijn geld waard zal zijn.

De eerste stap

De eerste stap bij het vervangen van een kozijn is natuurlijk om het oude kozijn te demonteren. Dit is nog best een karwei, omdat er op gelet dient te worden dat er niks beschadigd wordt. Daarna zal het nieuwe kunststof kozijn geplaatst worden, en dient er voor gezorgd te worden dat alles perfect past. Als laatste zullen eventuele gaten gedicht worden en gezorgd worden dat het kunststof kozijn goed geïsoleerd is. Zo’n proces kan vaak een hele dag in beslag nemen. Vaak is het bedrag dat u voor dit alles betaalt gelijk aan het bedrag dat u voor de kozijnen heeft betaald. Wanneer u bijvoorbeeld 3000 euro betaalt voor een kunststof kozijn, hou er dan rekening mee dat u ook zo’n 3000 euro aan de montage van het nieuwe kozijn en demontage van het oude kozijn kwijt bent. Dit is natuurlijk geen klein bedrag, maar u heeft hierdoor wel de garantie dat u in de toekomst geen onnodige kosten kwijt bent.